Sikken blæsevejr, det er – lær matematik med dragebygning!

Sikken blæsevejr, det er – lær matematik med dragebygning!

Den danske sommer er over os, og det betyder i høj grad blæsevejr! Modvind på cykelstierne, vild bølgegang og flyvende havetrampoliner kan være nogle af de mere irriterende gevinster ved den kraftige blæst. Men vi har fundet nogle sjove aktiviteter, der gør blæsevejret til en leg for hele familien. I dette indlæg får du tips og tricks til at udfordre dine børns kreative og matematiske evner, når de skal bygge en drage af genbrugsmaterialer!

Byg en drage

Vidste du, at dragen oprindeligt stammer fra Kina? I Kina har man fløjet med drager i mere end 3000 år og det menes, at kineserne var de første, der brugte drager til kulturelle formål.

Dragerne er senere blevet brugt som videnskabsværktøj til meteorologer og atmosfære forskere. Den drage I skal lave, skal formentlig blot svæve over stranden eller græsplænen, og den kan derfor laves relativt simpelt.

Det skal du bruge:

  • 150 cm rundstok i fyrretræ eller bambus, ca. 8 mm. i diameter
  • 70 x 100 cm kraftigt indpakningspapir eller plastik (eks. en gammel plastikpose)
  • 3 meter kraftig tape, 3-4 cm bred, fx afdækningstape
  • 25 meter sejlgarn
  • Bånd og aviser til dragens hale

For at involvere børnene kan du lade dem måle materialerne, klippe og save. I kan tage en snak om millimeter, centimeter og meter, når I måler rundstokke og tape. Og I kan udfordre jeres kreative evner, når halen skal foldes af farverige papirer og avisblade. Nogle vælger sågar at udsmykke dragen med maling og glitter, men pas på: Jo mere du putter på dragen, desto mere vil den blive tynget mod jorden.

Opskriften på dragen finder du her:  http://www.idenyt.dk/ovrigt/sadan-bygger-du-en-drage-sammen-med-hele-familien/

Gå ud på en mark, en strand eller et andet åbent område på en dag med rigtigt blæsevejr. Det er nemmest at være to, og der kan være brug for forældrehjælp til at få dragen til himmels. I får nemmest dragen op ved, at en holder snoren og en holder dragen med cirka 4-8 meter imellem jer. Den, der holder snoren, skal løbe forrest, og når den med dragen fornemmer, at den vil til vejrs, giver man slip på dragen. Herefter vil dragen tage fart, flyv, flyv, flyv.

Det er altid en god idé at medbringe saks, tape og ekstra snor, hvis dragen skulle gå hen og få skader under legen.

Mangler du idéer til, hvordan du ellers kan involvere matematikken i sommerferien? Så læs dette indlæg; Matematik i naturen – en sjov og lærerig sommerleg

Del artiklen

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn