Fra gymnasie til universitet – vi afliver 3 udbredte myter

Af Ruben Samuel Sørensen 21-03-2017
Fra gymnasie til universitet – vi afliver 3 udbredte myter

3 myter om at gå fra gymnasie til universitet

#1 Der er altid overskridende indvielsesritualer

Jeg var selv lidt nervøs for, om der nu var et af de omtalte indvielsesritualer på universitetet. Man hører mange grimme ting om, hvad studerende bliver tvunget til samt hvilke klamme ting, som de evt. skal gøre. Sandheden er dog, at det slet ikke er så slemt, som medierne gør det til. I virkeligheden bygger artikler om indvielsesritualerne på en misforståelse.

Det skal dog bemærkes, at ritualer og introduktionsdage varierer meget fra studie til studie. Men overordnet set er det slet ikke så overdrevet, som det bliver beskrevet i medierne. Man kan altid sige fra og mange steder kører de hold, hvor man slet ikke behøver drikke alkohol.

#2 Underviserne forventer, at du kan alt fra gymnasiet 

En typisk myte, når man skal gå fra gymnasie til universitet, er, at ens undervisere forventer, at man kan alt fra gymnasiet. Det er forkert.

Underviserne forventer nærmest modsat, at alle starter på et forholdsvist lavt niveau, og så bygger de op, så alle kan være med. Hvis man skal kunne en bestemt færdighed for at lave en akademisk øvelse, så vil underviseren oftest opfriske, hvordan man gør, selv hvis det er på gymnasielt niveau.

#3 Alle ens medstuderende er ekstremt kloge og seriøse

Mange tror, at det kun er kloge og ekstremt seriøse mennesker, som går på universitetet. Det er dog ikke helt så enkelt, som mange gør det til oppe i deres hovede. På universitetet er klasserne oftest delt op, præcis som på et gymnasie: Der vil altid være nogle, som er mere seriøse end andre, klogere end andre osv. Standarden er selvfølgelig højere på et universitet, da de fleste studier kræver et bestemt gennemsnit, for at man kan blive optaget – gennemsnittet sættes alt efter antallet af ansøgere. Dermed kan det variere meget, hvilken slags mennesker der findes på ens studie.

En forskel vil måske være, at man i højere grad er mere samarbejdende på universitetet, og at folk generelt anerkender hinanden fagligt på lige niveau. Hvorimod det på gymnasiet godt kan føles lidt som en konkurrence nogle gange.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90